Εσύ ποσό συχνά μιλάς με τον εαυτό σου; Τώρα μπορεί να σου απαντήσει



Το AlterEgo είναι η πιο πρόσφατη ιδέα να βγει από το MIT Media Lab - ένα διεπιστημονικό ερευνητικό εργαστήριο στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, το οποίο ιδρύθηκε το 1985. Η συσκευή AlterEgo του MIT "συνομιλεί σιωπηλά" με τις φωνές στο κεφάλι σας. Και ναι όντος ισχύει, οι ερευνητές στο MIT Media Lab έχουν αναπτύξει ένα gadget το οποίο τοποθετείτε στο κεφάλι  που μεταγράφει και ανταποκρίνεται στις συνομιλίες που οι χρήστες έχουν με τους εαυτούς τους στο κεφάλι τους.
Η συσκευή αυτή έχει εμπνευστεί από τον Stephen Hawking όπου χρησιμοποιούσε παρόμοια τεχνολογία για να επικοινωνήσει. Η συσκευή πραγματοποιήθηκε  κυρίως για να  βοηθούν τους ανθρώπους με αναπηρίες να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιβάλλοντα με υψηλό θόρυβο, όπως στο θάλαμο διακυβέρνησης ενός αεροσκάφους. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι οι μελλοντικές εφαρμογές της συσκευής θα είναι εξίσου ποικίλες. Για το λόγο αυτό, η Maes και οι σπουδαστές της πειραματίστηκαν με νέες τεχνολογίες για να αναπτύξουν κάτι που θα επέτρεπε στους ανθρώπους να επωφεληθούν από τις πληροφορίες που προσφέρουν αυτές οι συσκευές, αλλά με τρόπο που τους επιτρέπει να «παραμείνουν στο παρόν».
Αποτελείται από φορητή συσκευή και μικρό υπολογιστικό σύστημα, το AlterEgo επιτρέπει στους χρήστες να "συνομιλούν σιωπηλά" με μια υπολογιστική συσκευή χωρίς να μιλάει ή να κάνει οποιεσδήποτε αναγνωρίσιμες κινήσεις ο χρήστης. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια για να πάρει νευρομυϊκά σήματα στη γνάθο και το πρόσωπο του χρήστη που ενεργοποιούνται από εσωτερικές verbalisations. Αυτά τα σήματα αποστέλλονται στη συνέχεια σε ένα σύστημα εκμάθησης μηχανών που έχει εκπαιδευτεί για τη σύνδεση ορισμένων σημάτων με συγκεκριμένες λέξεις.
Ο χρήστης χρησιμοποιεί ένα ζεύγος ακουστικών αγωγών οστού που περιλαμβάνονται στη συσκευή μεταδίδει δονήσεις μέσω των οστών του προσώπου στο εσωτερικό αυτί. Καθώς τα ακουστικά δεν εμποδίζουν το κανάλι του αυτιού, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα μπορεί να μεταβιβάσει πληροφορίες στον χρήστη χωρίς διακοπή μιας συνομιλίας ή παρεμβολή στην ακουστική εμπειρία του χρήστη. Με εσωτερική ομιλία, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με άλλες συσκευές, το διαδίκτυο, βοηθούς AI ή εφαρμογές για να λαμβάνει συγκεκριμένες πληροφορίες ή να κάνει εντολές. Οι προγραμματιστές ελπίζουν ότι αυτό θα συγχωνεύσει αυτές τις ψηφιακές διεπαφές στις ανθρώπινες προσωπικότητες ως «δεύτερο εαυτό».
Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να κοιτάξει μια οθόνη και να γράψει λέξεις για να βρει την απάντηση στην ερώτησή τους ή για να ελέγξει μια συσκευή. Δηλαδή αν ο χρήστης ερωτούσε εσωτερικά, "τι είναι η ώρα", το σετ μικροφώνου-ακουστικού AlterEgo θα το καταγράψει και θα τροφοδοτήσει την απάντηση σε αυτά μέσω της οστικής αγωγής. Φανταστείτε να πηγαίνετε στην υπεραγορά και να σκέφτεστε «τι ξέχασα να πάρω » και να σου απαντά κυριολεκτικά το alter ego σου.

Σχόλια

  1. Από τη μια είναι θετικό ότι εφευρίσκονται λύσεις μέσω της τεχνολογίας για άτομα με αναπηρίες ή οποιεσδήποτε άλλες δυσκολίες και από την άλλη είναι τρομακτικό για την ευρύτερη ομάδα του πληθυσμού. Πως θα ήταν αν όντως υπήρχε η δυνατότητα να διαβάζονται και οι πιο κρυφές μας σκέψεις.; η ακόμη και το να ξεχνάς πράγματα έχει την χάρη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ομολογώ να πω πως πρώτη φορά ακούω για το AlterEgo. Παρόλο που είναι πρωτοποριακό το βρίσκω υπερβολικό γιατί με τέτοιες κατασκευές χάνετε η ανθρώπινη επαφή με τους γύρω μας. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου